Sign in to ZT Ence

Sport

Duikteam Nederweert

09/okt/2013
Duikteam Nederweert

Heb je kieuwen of wil je leren duiken?

Je hebt ongetwijfeld wel eens gekeken naar die prachtige onderwater opnames op Discovery Channel. 
Misschien denk je dan: ‘Dat zou ik wel eens in het echt willen zien!’.

http://duikteamnederweert.go-gurus.nl/media/img/website/duikteam-nederweert-duiken.jpg

Het is ook zo mooi en rustgevend om tussen die tropische visjes in de Caribische wateren te duiken. Het is een bijzondere ervaring om de onderwaterwereld binnen te gaan. Bekende duikplaatsen zijn Sharm El Sheikh aan de Rode Zee, de Malediven of de Nederlandse Antillen. Maar ook dichterbij, zoals in Zeeland, is het tegenwoordig schitterend onder water. Of de Maasplassen bij Panheel en Thorn. Daar zijn weliswaar geen tropische vissen, maar wel snoeken, baarzen, paling en meer van onze geweldige binnenlandse fauna te bewonderen.

Om dit alles te kunnen bekijken moet je een degelijke en erkende duikopleiding volgen, zodat je veilig en gerust kunt genieten van de onderwaterwereld. Bij Duikteam Nederweert kun je zo’n duikopleiding volgen. In de opleiding bij Duikteam Nederweert leren we je de basisprincipes van het duiken. Zoals de naam van onze vereniging al zegt is duiken een teamsport. Onze vereniging beoefent de onderwatersport volgens de PADI regels (Professional Association of Diving Instructors). De cursussen zijn grotendeels op zelfstudie gericht en jij bepaalt zelf het tempo met ondersteuning van dvd en eigen instructeur.

Kun je al duiken? Wil je méér trainingen?

Ook als je reeds in het bezit bent van een duikbrevet kun je terecht bij Duikteam Nederweert voor een vervolgopleiding of extra training. Iedere zaterdagavond verzorgen wij vanaf 18.30 - 1930 uur trainingen in zwembad Merenveld. Deze worden geleid door onze eigen instructeurs en zijn gericht op techniek, conditie, snorkelen en vooral duiken. Een eigen duikuitrusting is vereist. Deze trainingen zijn gratis voor leden.

PADI Recreational Facilityhttp://www.duikteamnederweert.nl/media/img/website/PIRA - Recreational Facility (64207).jpg

Eind 2013 zijn we door PADI beoordeeld op onze werkzaamheden en de zwem- en theorielocatie. Aansluitend is besloten bij PADI een verzoek in te dienen ons duikteam de status van PADI Recreational Facility te geven. Begin 2014 werd ons duikteam erkend als PADI Recreational Facility.
Dit betekent dat ons Duikteam Nederweert vanaf dan zelfstandig mag werken en er o.a. op alle nieuwe duikpasjes, die worden uitgeschreven door onze instructeurs, onze eigen naam staat: DUIKTEAM NEDERWEERT. Daarnaast staan we nationaal en internationaal beter op de kaart en worden we meer bij overleg betrokken. Een mooie waardering voor ons duikteam.

Verenigingsactiviteiten

De evenementencommissie zorgt regelmatig voor leuke (duik) activiteiten in binnen- en buitenland, waarbij ook de rest van het gezin wordt betrokken. Onze verenigingsduiken staan altijd onder leiding van een instructeur of divemaster. Verder wordt er -indien mogelijk- jaarlijks een duikweekend, een buddyrun en een feestmiddag voor jong & oud georganiseerd.

 

Wilt u met ons contact opnemen, dan kunt u dat doen via onderstaand adres.

Duikteam Nederweert
Vlut 6
6035 PJ Nederweert
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Nieuws uit Budschop

 • Kerkberichten St. Rochus Parochie
  donderdag, 14 mei 2020
  Kerkberichten St. Rochus Parochie SINT ROCHUSPAROCHIE BUDSCHOP Contactpersoon: Pastoor R. Schuffelers, Schoolstraat 2 Tel. 631317 Fax 632453Banknummer Sint Rochusparochie:…
 • Curcussen\Evenementen
  vrijdag, 13 maart 2020
  Curcussen\Evenementen NEDERWEERT/ST. ROCHUS I.v.m. het CORONAVIRUS vervallen de activiteiten van ouderenvereniging St. Rochus tot nadere mededelingen.…
 • Dorpsraad - KORTNIEUWS
  donderdag, 12 oktober 2017
  Publicatiedatum: 14 februari 2018 BUDSCHOP KERMIS Beste inwoners van Budschop, Zoals u bekend is wordt…
Top of Page